canlı destek

Hizmet Duyurusu

Sayın yetkili:

Türkiye’deki üniversitelerin içinde, tekstil araştırmaları ve analizleri alanlarında faaliyet gösteren ilk merkez olan “Ege Üniversitesi Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma Uygulama Merkezi (TEKAUM)” 02.02.1988 tarihinde kurulmuş, Stratejik, Akredite ve Tescilli Marka’ya sahip olan bir kurumdur.

Merkezimiz alanında uzman öğretim üyeleri ve teknik personeli ile 35 yıldır Türk Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi’nin ihtiyaç duyduğu kalite kontrol, danışmanlık ve yayın konularında hizmet vermekte olup, Fiziksel ve Kimyasal Tekstil Muayeneleri, Yıkama, Nano Teknolojik İşlemler, Balistik Laboratuvarları ile Uygulama İşletmelerinden oluşmaktadır.

Merkezimizde yürütülen çalışmalara aşağıda yer verilmiştir:

·         2008 yılında TS EN ISO 17025 Standardı’na göre‎ TÜRKAK tarafından akredite edilen Merkez laboratuvarları, modern cihazlarla donatılmış olup, her türlü lif, iplik, kumaş ve giysinin fiziksel ve/veya kimyasal özelliklerinin analizleri ulusal ve uluslararası standartlara (ISO, DIN, ASTM, TS, vb.) uygun şekilde yapılmaktadır.

Analizlerin önemli bir kısmını,

o   Çeşitli bakanlıklar (Milli Savunma, İçişleri, Tarım ve Orman, Enerji ve Tabii Kaynaklar)

o   Çeşitli kamu kurum ve kuruluşları (PTT, Diyanet İşleri Başkanlığı, Cezaevleri, Belediyeler, vb.) ile

o   Tekstil, hazır giyim ve tekstil kimyasalları firmalarının talep ettiği test, analiz ve araştırma hizmetleri oluşturmaktadır.

·         Analiz hizmetlerinin yanı sıra, tekstil mamullerinde karşılaşılabilen hata kaynaklarının tespiti ve giderilme yöntemleri konularında görüş bildirme hizmeti de sunulmaktadır.

·         “Organik Ürün Sertifikası” alacak firmalara, danışmanlık hizmeti verilmektedir.

·         Laboratuvarlarda lisans, yüksek lisans, doktora tez araştırmaları ile çeşitli kurum ya da kuruluşlar tarafından desteklenen projelerle ilgili çalışmalar yürütülmektedir.

·         Merkezin SCI Expanded kapsamındaki “Tekstil ve Konfeksiyon” Dergisi, Türk Üniversitelerindeki ilk ve tek olma özelliğini taşımaktadır.

Merkezimiz her türlü test ve analiz ihtiyaçlarınız için hizmetinizdedir. Test ve fiyat listemize www.tekaum.ege.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ