Çerez Örnek

Tarihçe

a) Kuruluşu, Amacı ve İşlevi

Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma ve Uygulama Merkezi, tekstil ve konfeksiyon alanında bilimsel ve uygulamalı araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmak ve bu alanlarda eleman yetiştirmek amacıyla kurulmuş olup, 1994 yılında Mühendislik Fakültesi'nden ayrılarak Rektörlüğe bağlanmıştır.

Merkez:

* En yeni teknolojilerin takibi, Türkiye şartlarına adaptasyonu ve öğretilmesi,
* Türk Tekstil ve konfeksiyon sanayinin üretim veriminin ve kalitesinin artırılması, enerji ve malzeme israfının azaltılması gibi konularda yardımcı olunması, yol gösterilmesi,
* Ucuz fakat kaliteli yerli tekstil makineleri ve tekstil yardımcı maddeleri imalatı için gerekli araştırma ve geliştirmenin yapılması,

* Yeni mamul tiplerinin geliştirilmesi için pilot işletmede deneme üretimlerinin yapılması,
* Tarafsız kalite ve bilirkişilik hizmetlerinin verilmesi,

* Tekstil ve Konfeksiyon alanındaki gelişmelerle ilgili konferans, sempozyum, seminer ve kurslar düzenlenmesi gibi hizmetler sunarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır.

b) Bina ve Tesisleri

Merkez, Tekstil Mühendisliği Bölümü ile aynı tesisleri paylaşmaktadır. Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği'nce işletilmekte olan 'Tekstil Uygulama İşletmesi', Tekstil Araştırma ve Uygulama Merkezine bağlanmıştır ve Uygulama(Pilot) işletmesi 7 birimden oluşmaktadır.

  • Pamuk İpliği
  • Yün İpliği
  • Dokuma Hazırlık ve Dokuma
  • Örme
  • Dokusuz Yüzeyler
  • Tekstil Terbiyesi
  • Konfeksiyon

Ayrıca Merkez bünyesinde Fiziksel ve Kimyasal Tekstil Muayeneleri, Yıkama, Nano ve Balistik laboratuarları bulunmaktadır.

 

Merkezimizde Akredite (TÜRKAK AB-0181-T) Fiziksel ve Kimyasal Tekstil Muayeneleri Laboratuarları ile Yıkama ve Balistik Laboratuarları bulunmaktadır. Merkezimiz aynı zamanda Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından onaylanmış Tescilli Marka’dır.

4500 m2’lik alan üzerine kurulmuş Tekstil Uygulama İşletmesinin özellikle Konfeksiyon biriminde çeşitli ürünler (Biniş, Hastane giysileri, Nevresim takımı, Çanta, Sempozyum ürünleri vb.) dikilmektedir. Çok sayıda Proje Merkez tarafından yürütülmektedir. Ayrıca Hata-Görüş raporu ve Ürün Belgelendirme Raporları düzenlenmektedir.

Merkezimiz tarafından yayınlanan kendi alanında Türkiye’deki tek SCI Expanded kapsamındaki “Tekstil ve Konfeksiyon” dergisi her yıl 4 sayı halinde yayınlanmaktadır.

                                  

        Türk Akreditasyon Kurumu Sertifikası      Türk Patent Enst. Marka Tescil Belgesi           E. Ü. Tekstil ve Konfeksiyon Dergisi


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ